Montefeltro in de media

nterview Daan van Egeraat Het oog op morgen

Slecht nieuws: 20% stijging files. Goed nieuws voor werkgevers die hun medewerkers de file willen besparen: luister vanaf min. 33.20 https://lnkd.in/das6K_C`

Interview azM / MUMC+ tijdens Beter Benutten Congres 2017 over mobiliteitsbeleid in samenwerking met Montefeltro

Interview met Steven Jongen en Marjo Bronckers van Maastricht Universitair Medisch Centrum (azm MUMC+).  MUMC+ introduceerde een vernieuwend parkeerbeleid, waarbij werknemers minder betalen om te parkeren naarmate ze verder van hun werk wonen. Door hier een vaste en variabele component in op te nemen en een vergoeding te introduceren voor mensen die met de fiets naar hun werk komen, ook bij minder goed weer, slaagde deze aanpak.

Haagse wethouder en raadsleden steunen UIT-JE AUTO in Commissie Leefomgeving op 8 december 2016

De Haagse Wethouder De Bruijn heeft zich opnieuw voorstander verklaard van UIT-JE AUTO en andere private iniatiatieven om de bereikbaarheid van Den Haag te verbeteren. Hij stelde: ‘ De samenwerking met UIT-JE AUTO is er, ik wil die graag intensiveren, het werkt voortreffelijk.’ Hij deed deze uitspraak in de eerste termijn van het debat in de Commissie Leefomgeving op 8 december jl. Hij werd uitgenodigd tot deze uitspraak door raadsleden Kapteijns (Groen Links) en Guernaoui (D66). Voor de uitspraak zie het debat bij 3:05:20.

Video impressie Vuurwerkfestival Scheveningen UIT-JE AUTO 11 augustus 2012

Montefeltro heeft op 11 augustus 2012 in samenwerking met het Vuurwerkfestival een overstapdienst UIT-JE AUTO georganiseeerd. Daarbij werd gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen van het ministerie van I&M en van Madurodam in Den Haag. Bezoekers werden met busvervoer naar Scheveningen vervoerd. Opdrachtgever voor UIT-JE AUTO is de Gemeente Den Haag, initiatiefnemer is de fractie van Groen Links. Bekijk de video impressie.

Objectiveerbaar maken van bereikbaarheid voor private partijen met de nieuwe ‘Bereikbaarheidskaart van Nederland’

Interviews met initiatiefnemer Daan van Egeraat (Montefeltro), Jan Pieter Klep (DTZ Zadelohoff) en Wilfred van der Neut (ING Real Estate)  over het belang van private partijen bij bereikbaarheid, en de rol daarbij van de nieuwe ‘Bereikbaarheidskaart van Nederland‘.

Interview Prof. Jo van Nunen en Daan van Egeraat in augustus 2009 over de rol van overheid en private partijen bij het bereikbaarheidsvraagstuk

Een discussie op de campus van de Erasmus Universiteit met Professor Jo van Nunen en Daan van Egeraat over de rol van overheid en private partijen bij het bereikbaarheidsvraagstuk, en een pleidooi voor creatief ondernemerschap. Jo van Nunen is op 12 mei 2010 onverwacht overleden.

Interviews uit 2009 in het kader van de pilot Kilometerverzekeren

Interviews in de loop van 2009 in het kader van het project Kilometerverzekeren. Montefeltro was projectleider van een pilot met 3 universiteiten en 250 jonge klanten van 6 verzekeraars. Prijsprikkels bleken van invloed op het gedrag van jongeren, maar de techniek bleek nog te duur voor een private businesscase voor verzekeraars.