Montefeltro in de media

Daan van Egeraat met MUMC+/azM in Podcast BNR Spitsbrekers

Luister naar de BNR-Podcast ‘ZO LOSTE FLEXXIT HET PARKEERPROBLEEM VAN MAASTRICHT UMC+ OP’. Aan het woord Rick Miltenburg (MUMC/azM) en Daan van Egeraat (Montefeltro / Flexxit).

MUMC+ / azM is i.s.m. Flexxit genomineerd voor de Spitsbreker van het jaar-award. Flexxit ondersteunt het innovatieve mobiliteitsbeleid van MUMC+ dat effectief is gebleken. 40% minder parkeerders als resultaat en daardoor beter bereikbaar. Flexxit is partner van Montefeltro voor operationele dienstverlening rond bereikbaarheid.

Radio 1: Daan van Egeraat in Het oog

Slecht nieuws: 20% stijging files. Goed nieuws voor werkgevers die hun medewerkers de file willen besparen: luister hier vanaf min. 33.20.

YouTube: Interview azM / MUMC+ tijdens Beter Benutten Congres 2017 over mobiliteitsbeleid in samenwerking met Montefeltro

Interview met Steven Jongen en Marjo Bronckers van Maastricht Universitair Medisch Centrum (azM MUMC+).  MUMC+ introduceerde in samenwerking met Montefeltro een nieuw parkeerbeleid. Medewerkers betalen minder om te parkeren naarmate ze verder van hun werk wonen. Het tarief omvat vaste en variabele componenten – en een beloning voor wie fietst. De aanpak leidde tot 40% minder parkeerders.

Interview met Marjo Bronckers en Steven Jongen van MUMC+/azM over het nieuwe parkeerbeleid van het Academisch Ziekenhuis Maastricht

Haagse wethouder en raadsleden steunen UIT-JE AUTO in Commissie Leefomgeving op 8 december 2016

De Haagse Wethouder De Bruijn heeft zich opnieuw voorstander verklaard van UIT-JE AUTO en andere private iniatiatieven om de bereikbaarheid van Den Haag te verbeteren. Hij stelde: ‘ De samenwerking met UIT-JE AUTO is er, ik wil die graag intensiveren, het werkt voortreffelijk.’ Hij deed deze uitspraak in de eerste termijn van het debat in de Commissie Leefomgeving op 8 december jl. Hij werd uitgenodigd tot deze uitspraak door raadsleden Kapteijns (Groen Links) en Guernaoui (D66). Voor de uitspraak zie het debat bij 3:05:20.

Videoverslag van de Commissie Leefomgeving van de Gemeenteraad Den Haag waarin de wethouder zijn steun betuigt aan UIT-JE AUTO

YouTube: Video impressie Vuurwerkfestival Scheveningen UIT-JE AUTO 11 augustus 2012

Montefeltro heeft op 11 augustus 2012 in samenwerking met het Vuurwerkfestival een overstapdienst UIT-JE AUTO georganiseeerd. Daarbij werd gebruik gemaakt van de parkeerplaatsen van het ministerie van I&M en van Madurodam in Den Haag. Bezoekers werden met busvervoer naar Scheveningen vervoerd. Opdrachtgever voor UIT-JE AUTO is de Gemeente Den Haag, initiatiefnemer is de fractie van Groen Links. Bekijk de video impressie.

Video impressie van UIT-JE AUTO bij het Vuurwerkfestival 2012

RTL: Objectiveerbaar maken van bereikbaarheid voor private partijen met de nieuwe ‘Bereikbaarheidskaart van Nederland’

Interviews met initiatiefnemer Daan van Egeraat (Montefeltro), Jan Pieter Klep (DTZ Zadelohoff) en Wilfred van der Neut (ING Real Estate) over het belang van private partijen bij bereikbaarheid, en de rol daarbij van de nieuwe ‘Bereikbaarheidskaart van Nederland‘.

Interview met Daan van Egeraat en Jan-Pieter Klep over de Bereikbaarheidskaart van Nederland

RTL: Interview Prof. Jo van Nunen en Daan van Egeraat in augustus 2009 over de rol van overheid en private partijen bij het bereikbaarheidsvraagstuk

Een discussie op de campus van de Erasmus Universiteit met Professor Jo van Nunen en Daan van Egeraat over de rol van overheid en private partijen bij het bereikbaarheidsvraagstuk, en een pleidooi voor creatief ondernemerschap. Jo van Nunen is op 12 mei 2010 onverwacht overleden.

Interview met Prof.dr. Jo van Nunen en Daan van Egeraat over de rol van vraagturing / Demand Management bij de aanpak van het filevraagstuk

RTL: Interview 2009 terugblik op de pilot “Kilometerverzekeren”

Interviews in de loop van 2009 in het kader van het project Kilometerverzekeren. Montefeltro was projectleider van een pilot met 3 universiteiten en 250 jonge klanten van 6 verzekeraars. In het programma ‘VakwerkNL’ werd teruggekeken op het project Kilometerverzekeren met 200 jongeren, en vooruitgeblikt op de commerciële kansen van deze nieuwe vorm van verzekeringen. Aan het woord kwamen -naast één van de feitelijk deelnemers in de proef- Henri Engel (STOK) en Rolph van Pommeren (Reaal Verzekeringen). Prijsprikkels bleken van invloed op het gedrag van jongeren, maar de techniek bleek nog te duur voor een private businesscase voor verzekeraars.

Interview met Henri Engel (STOK), Rolph van Pommeren (Reaal Verzekeringen), en Femmeke Klos, één van de 250 deelnemers aan het project

3FM: Interview Kilometerverzekeren

Interview met Daan van Egeraat op 27 januari 2009 om 13 uur uitgezonden op 3FM ter gelegenheid van de themamiddag over het beïnvloeden van gedrag door beloningen en prijsprikkels.


Interview Daan van Egeraat 27 januari 2009 3FM

Radio 1: Interview 2007 aan start van de pilot “Kilometerverzekeren”

Bij de start van de pilot Kilometerverzekeren werd Daan van Egeraat geïnterviewd door een aantal radiozenders. Daarbij lichtte hij de relevantie van de proef toe: onderzoek naar de invloed van prijsprikkels op rijgedrag en verkeersveiligheid.

Interview Daan van Egeraat 8 februari 2007 Radio 1 Nieuws