Emissieportaal ontzorgt dit jaar jouw CO2 CSRD-rapportage

Met het online Emissie portaal rapporteer je. En je ondersteunt gedragsverandering via feedback, incentives en competities

En wéér een administratieve lastenverzwaring

De nieuwe CSRD-rapportages zijn opnieuw een  administratieve lastenverzwaring voor organisaties. Maar dat weegt voor het Kabinet minder zwaar dan het Klimaatakkoord.

Twee nieuwe wettelijke kaders rond CO2 en mobiliteit

Europees: De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) wordt verplicht voor bedrijven. Die gaat in per 2024 voor beursgenoteerde bedrijven en organisaties van openbaar belang (OOB’s). In 2025 moeten ook grote bedrijven aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Rijk: Omgevingswet. Het voorstel rond CO2 vloeit voort uit het Klimaatakkoord. Start medio 2023.

Gevolg 1: de werkgever moet gaan rapporteren…

De werkgever moet over CO2 emissie gaan rapporteren. Dat betekent: woon-werk en zakelijk verkeer vertalen naar emissie. Er moet een administratie komen van afstanden, vervoerwijze, reisdagen…

En 2: …en voldoen aan wettelijke normen

De normering geldt voor werkgevers met meer dan 100 werknemers. Er is een norm voor de CO2 uitstoot van zakelijke verkeer. Er komt later ook één voor woon-werk. De handhaving: nog onduidelijk.

Kijk: het Emissieportaal

Er is ook goede nieuws: het Emissieportaal. Daarmee kunnen we je ontzorgen. De illustratie hierboven geeft je een impressie van het Dashboard.

Wat nu?

Wij kunnen je dit jaar uit de brand helpen met jouw CO2 ESCR rapportage.

Voor de Whitepaper mail naar info@flexxit.nl

Of kijk op Prezi Emissieportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *